Цветове есен/зима 2015-2016

Вижте тенденции при цветовете за предстоящите студени месеци

Вижте тенденции при цветовете за предстоящите студени месеци.

За разлика от предишните няколко сезона, този път имаме раздвижване в тенденциите при цветовете. Синьото пак ще е актуално, но значително отстъпва позиции и този път се провява по-скоро в нюанси като кобалтово или тюркоаз.

На модния подиум стабилно обаче стъпва оранжевото, което прави зимата по-цветна, и нежно розово за повече женственост. А говорейки за пъстрота, трябва да се отбележи, че дизайнерите предлагат някои интересни цветни попълнения в гардероба ни за есен/зима 2015-16.

Ето кои ще са цветовете на есен/зима 2015-15:

Класическо червено 

(Взимаме пример от Alberta Ferretti, Carolina Herrera, Dolce&Gabbana, Diane von Furstenberg, Gucci, J.Mendel и други)

Червеният цвят е за смелите, за тези, които искат да бъдат лидери и да бъдат забелязвани. Този сезон дизайнерите приканват да не се страхувате от червеното, а да се възползвате от неговия ефект и да го превърнете в акцент в гардероба си. От малинено червено до бордо и алено червено - това са нюанси, с които няма да сбъркате.

Марсала

(За пример служат колекциите на Altuzarra, Emilio Pucci, Roland Mouret, Tommy Hilfiger, Zimmermann)

Като официално избран цвят на 2015-та, нямаше как марсала да не присъства в тенденциите за есен/зима 2015-16. Цветът е идеален, ако искате да излъчвате професионализъм, увереност и да сте в тон със земната палитра на този сезон.

Нюанси на кафявото

(Вдъхновете се от колекциите на Chanel, Carolina Herrera, Donna Karan, Fendi, Nina Ricci, Ralph Lauren)

Говорейки за земни и неутрални цветове, идва ред на другата тенденция в цветовете - дрехи в нюанси на кафявото. Може да избирате от по-светли тонове, близки до бежовото, или да заложите на по-тъмни като дървесно кафяво.

Сухи билки

Или поне така определят цветя от Pantone. Нюансът е близък до зеленото и по-специално до цвят каки, но с отенъци на кафеникаво. Някои пък го определят като войнишко зелено.

Буреносен облак

Друг цвят, който Pantone определя за топ тенденция. Ако трябва да сме по-конкретни, става дума за нюанс на сивото. Самият цвят се асоциира със стабилност, сигурност, стил и лукс.

Монохромни комбинации

Черно и бяло са класически цветове, които са неподвластни на модните тенденции. Може да заложите на едноцветна визия или пък да комбинирате двата цвята.

С цвят на орхидея

Ако обичате дрехите ви да са в по-пъстри цветове, тогава за есен/зима 2015-16 може да заложите на цветовете на орхидеята - нюанси на лилавото или пък цвят фуксия. Свежо и интересно попълнение в гардероба ви.

Микс от цветове

За сезон есен/зима 2015-16 няма да сбъркате, ако заложите на пъстри дрехи - колкото по-шарено, толкова по-добре. Тази есен дизайнерите експериментират с микс от различни ярки цветове, които гонят сивотата на студените дни.

(rozali.com)