Модни тенденции пролет/лято 2015

Сватбената максима *Нещо ново, нещо старо, нещо назаем и нещо синьо* важи в пълна сила за тенденции пролет/лято 2015

Запазвате изрязания топ, моделите банду, гащеризоните и ресните. Новото са ефирните материи (тюл, дантела, коприна), ситното каре и модерният деним. Назаем взимаме от 70-те бохо стила и от винтидж полите от 50-те. Синьото пък се оказа един от водещите цветове са този сезон.

Добавете в гардероба си също блуза с асиметрично рамо или деколте лодка, пола от кадифе, панталони 7/8 с широки крачоли. Ново е модерното кимоно, което замества традиционния тренчкот.


Бохо стил

Ефирни и леки материи, дълги рокли, ефектни принтове, романтично излъчване и чувство за свобода – бохо стилът ще ви донесе всичко това. Тенденцията от 70-те години на миналия век ще ви осигури комфорт и прохлада през лятото. Макси дължината е абсолютен плюс този сезон.


Деним

Всички знаят, че денимът е класика за всеки гардероб. Само че за пролет/лято 2015 дънките се превръщат в задължителни за вашия стил. Пачуърк модели, дънки с кръпки, мъниста или бродерии, както и изтърканият деним се ползват с приоритет. Комбинацията от дънки с деним риза също е хитова.

Gingham style (гингам каре)

Не, това не е сгрешеното име на хитовата песен на PSY, а новата хитова тенденция за пролет/лято 2015. Гингам карето представлява памучен плат, върху който се пресичат хоризонтални и вертикални линии в два цвята, като единият от тях винаги е бял. Наричат го още фермерско каре, защото наподобява принта на покривките, които се използват в американските ферми.

Рокля риза

Един от акцентите в модата за пролет/лято 2015 е роклята риза. Обикновено представлява рокля с дължина до средата на бедрото или до коляното, с ръкави до лактите, копчета по цялата дължина, колан през талията и яка. С помощта на този модел рокля постигате класическо и в същото време свежо и небрежно излъчване.

Гащеризони

Явно дизайнерите не са склонни да ни разделят с комфорта и практичността на гащеризона, защото той запазва позициите си и този сезон.

Тази година има по-голямо разнообразие на модели – с къси или дълги ръкави, тип бюстие или V-образно деколте. Освен това тази година са важни и аксесоарите - коланът около талията е почти задължителен, използват се също шалове и висящи обеци.

Големи цветя

Едва ли ще има сезон, в който флоралният принт да не е на мода. Този не прави изключение! Какво е различното – търсете модели с големи и ярки цветя, които привличат вниманието. Положителното на тази тенденция е, че тя е подходяща и за дами с по-пищни форми