Стилът на Джейн Фонда

Освен че поддържа добра фигура, актрисата винаги изглежда отлично на червения килим, като запазва добрия вкус, без обаче това да влиза в разрез от възрастта й

Актрисата Джейн Фонда е звезда както в киното, така и на червения килим благодарение на модния усет, който демонстрира на всяко събитие. Какъв е стилът на Джейн Фонда, кои дизайнери са й любими и как да черпим вдъхновение от нея?

Джейн Фонда е на 77 години, но това не пречи да изглежда по-добре, сравнено с някои звезди, които са много по-млади от нея. Освен че поддържа добра фигура, актрисата винаги изглежда отлично на червения килим, като запазва добрия вкус, без обаче това да влиза в разрез от възрастта й. Обикновено на официални събития виждаме Джейн Фонда с дълги, елегантни рокли или с панталон.

Прави впечатление също, че в повечето случаи моделите са от последните колекции на дизайнерите. Преобладаващите цветове в гардероба на Джейн Фонда са нюанси на червеното, класическо черно и неутрали, като кремаво и бежово, но се е случвало да видим актрисата и в по-ярки нюанси на жълтото или синьото.

Любимите марки на актрисата са Versace и Elie Saab, но сме я забелязвали и с модели на Emilio Pucci, Reem Acra и Vera Wang.

Последната голяма изява на Джейн Фонда бе по време на наградите Златен глобус, когато се появи с дълга червена рокля от Pre-fall колекцията на Versace. Моделът бе адаптиран спрямо актрисата, така че дълбоката цепка от оригиналната рокля бе премахната.

Бледорозовата рокля от наградите amFAR, жълтата рокля от Оскари 2013, както и черният панталон на премиерата на филма „This is where I leave you” също са на Atelier Versace.

С модели на Elie Saab видяхме Джейн Фонда по време на филмовия фестивал в Кан миналата година, както и по време на международния филмов фестивал в Торонто.

Грим и прическа от Джейн Фонда

И при грима, и при прическата Джейн Фонда е последователна. За повечето събития тя залага на устни в бледорозов цвят и подчертани очи. Рядко ще я видим с ярко червило. Що се отнася до прическата, през последните години актрисата не е сменяла дължината.


Освен това Джейн Фонда предпочита повече обем в корените и извиване на косата с едра кръгла четка навън за по-закачлив ефект. За козметиката се доверява на продуктите на L'Oreal, тъй като е и едно от лицата на известната марка.

(Rozali.com)