Най-голямата изложба с вещи на Елвис Пресли показват в Лондон

Тя включва над 300 лични вещи на Краля на рокендрола, които досега не са напускали имението му

Най-голямата изложба с вещи на Елвис Пресли ще бъде показана в Лондон. Тя включва над 300 лични вещи на Краля на рокендрола, включително билярдна маса, на която Елвис е изиграл няколко партии от играта с членовете на „Бийтълс”.

Това е най-голямата провеждана някога в Европа изложба, посветена на Краля на рокендрола Елвис Пресли. Тя ще продължи до края на август 2015 г. и през това време организаторите очакват повече от 100 000 посетители.

"Въпреки факта, че от смъртта на Елвис Пресли изминаха повече от 35 години, звездата му продължава да свети. Поредното потвърждение е настоящата изложба, билетите за която вървят като топъл хляб. Спомням си, че той винаги се подготвяше за концерт зад кулисите и докато течеше тази подготовка, феновете окупираха стаята му, излъчваше рядък магнетизъм", заяви Дейвид Уейд - куратор на изложбата и председател на фенклуб „Точно Елвис”.

Много от подбраните вещи Елвис никога не са напускали имението му "Грейсланд" в Мемфис, щата Тенеси, което е превърнато в музей. Сред най-интересните експонати са розовият "Кадилак", който Елвис подарил на майка си, гащеризонът тип "американски орел" от концерта в Aloha from Hawaii, както и масата, на която Кралят на рока през 1965 г. е изиграл няколко партии билярд с групата "Бийтълс". На изложбата могат да се видят сценични костюми на Краля на рокендрола, негови китари и редки винилови плочи. Показани са и негови бижута, сред които пръстен с 16-каратов диамант.

Главната цел на събитието е да покаже Елвис не само като звезда, но и като човек, който между другото е един любящ син, съпруг и баща, обяснява Кевин Керн, пиар на "Грейсланд".