Нова мода: Опърлените коси - хит сред знаменитостите

Бразилският модел Барбара Фиальо все по-успешно лансира сред хората, които са в шоу бизнеса нова странна мода за оформяне на прическата - горене на краищата на косата.

По думите й този вид манипулация държи гривата ѝ в перфектно състояние, а според специалистите – това е изключителен метод, за да направиш косата да изглежда мека и еластична, пише "Дейли мейл".

Манекенката, известна още като едно от лицата на луксозната марка за бельо "Викторияс сикрет" (VictoriasSecret.com) дължи перфектната си прическата на един крайно странен метод за фризура – велатерапия, което всъщност представлява изгаряне на връхчетата на косата.

По думите ѝ почитателки на тази процедура са и други нейни колежки – Алесандра Амброзио и Изабели Фонтана, които редовно посещават салон за красота в Сао Паоло, предлагащ този метод на подстригване.

Експертите са категорични, че този начин за разкрасяване е изключително прост, но много ефективен. Той позволява косата да запазва дължината и гъстотата си, но става много по-мека и здрава.