Увлеченията на Джоли по политиката в основата на раздялата й с Брад Пит

Чашата преляла, когато Джоли решила да отиде с децата в Сирия

Основната причина за разрива на семейството на холивудската двойка Брад Пит и Анджелина Джоли се оказа не измислената изневяра на актьора, а политическите амбиции на актрисата. Това съобщава сайтът "ТиЕмЗет" (TMZ), позовавайки се на източник, близък до двойката.

Според него, Джоли толкова била обсебена от амбицията да стане генерален секретар на ООН, че дори била наела двама политически съветници, които да й помагат в следващите години с активности за ООН, решения и имидж. Брат Пит, който никога не се е противопоставял на благотворителната дейност на съпругата си, която е посланик на добра воля на ООН за бежанците, обаче бил ужасен от това, че актрисата все по-често води децата им в зони на конфликти като Ливан и Ирак.

Чашата преляла, когато Джоли решила да отиде с децата в Сирия.

Решението на двойката за развода бе обявено на 20 септември, когато Джоли подаде необходимите документи за разтрогване на брака й с Брад Пит. Тогава излязоха медийни информации, че тя е недоволно от това как съпругът й се справя с родителските си задължения. Актрисата иска пълно попечителство над шестте деца, три от които осиновени от конфликтни точки, а три техни с Пит. На актьора се предлага възможността да запази родителските права и да вижда децата по график.