Резил: Скинари били китариста на Енрике Иглесиас ден преди концерта

От МВР обявиха, че при тях не е постъпвал сигнал за нападението

Латинозвездата Енрике Иглесиас може би ще отнесе лош спомен от България, след като скинари били бас китариста му ден преди концерта му в София на 14 май в зала "Арена Армеец". За скандалния инцидент пише в социалните мрежи неговата баквокалистка Селия Чавес 

От МВР обявиха, че при тях не е постъпвал сигнал за нападението, пише Mediapool.

Според Селия Чавес бас китаристът на групата на Иглесиас е бил атакуван от скинари в центъра на София. Тя е изказала възмущение от случилото се в пост във "Фейсбук", в който пише:

"Тази вечер станах свидетел на престъпление от омраза за първи път, от първо лице, на една ръка разстояние, толкова близо. В един момент си говорех с приятел, докато вървяхме към вечерята, а в следващия той бе нападнат и дърпан от двама скинари и подложен на безпричинен бой. Когато други двама мои приятели се притекоха на помощ, те също бяха нападнати. Нападателите подгониха приятелите ми около блока. А аз останах сама да се чудя: какво става по дяволите! Без да знам какво да направя и къде са приятелите ми. Без да получа помощ от минувачите. Избягах обратно в хотела, да потърся помощ от другите ми спътници. Разтърсена, но на сигурно място. Часове по-късно обаче кръвта ми още кипи", споделя Чавес.

"Нападателите очевидно избраха моя приятел заради външния му вид - двамата мъже се насочиха бързо и конкретно към него още в началото на атаката", допълва тя.

В десетки коментари под думите й чужди фенове изказват съчувствие, а българските се извиняват. Потребители пишат, че "в България никой не харесва скиновете, защото само пият бира, ходят по мачове и търсят беззащитни хора, които да пребият", но и че "полицията и прокуратурата са корумпирани и некомпетентни и скинарите и престъпниците се чувстват безнаказани", отбелязва още Mediapool.