Продадоха на търг писмо на Елизабет до Филип

В него кралицата разказва за срещата със своя бъдещ съпруг

Писмо, написано през 1947 г. от 21-годишната принцеса Елизабет, която впоследствие става кралица Елизабет Втора, бе продадено за 14 400 британски лири на търг, предаде Франс прес. В писмото Елизабет разказва за първата си среща с бъдещия си съпруг Филип.

То е написано на ръка няколко месеца преди Елизабет да се омъжи за Филип, който ще навърши 95 години през месец юни. Адресирано е до писателката Бети Шу, която пишела книга за кралската сватба.

"За пръв път срещнах Филип в Кралския военноморски колеж в Дармут през юли 1939 г., преди войната. Може би сме се срещнали и на сватбата на херцогинята на Кент, но не си спомням това. Бях на 13 години, а той - на 18 и се готвеше да замине. В началото на войната бе постъпил в Кралския военноморски флот и го виждах рядко, два-три пъти годишно, когато бе получил разрешение за това", е написала принцеса Елизабет, която на 2 юни 1953 г. става кралица.

Елизабет допълва също, че двамата обичат да танцуват и че тя споделя увлечението му по състезателните автомобили.

Лотът е купен от частен британски колекционер на търг на "Чипнам окшън рум" в Уилтшър в Югозападна Англия.

Елизабет Втора, която наскоро отпразнува 90-годишнината си и е по-популярна отвсякога, никога не е давала интервю.

Официалният сайт "Бритиш монарки" разкрива, че тя продължава да язди. Изключително рядко проговарящите й слуги уверяват, че тя обича прогнозите за конни надбягвания на "Спортинг лайф", коктейл от джин и френски вермут "Дюбоне" и кръстословици.