Свалили Диков от ефир, защото бил неудобен на Цацаров и корумпираното правосъдие

На времето Хачо Боявжиев спрял кариерата му като спортен журналист, твърди Сашо Диков

Журналистът Сашо Диков, чието предаване по Нова ТВ "ДикOFFf", бе свалено от ефир, подозира, че отстраняването му е защото е неудобен на главния прокурор Сотир Цацаров и на правосъдието, което било превзето от корупцията.

Според думите на Диков лично директорът на телевизията Дидие Щосел е казал в очите му, че външната продукция е много скъпа, съобщава ТВ 7. Тогава журналистът предложил предаването му да стане вътрешна продукция, но Щосел отказал и това.

Сега на мястото на предаването "ДикOFF" вече са Лора Крумова и Галя Щърбева с "Комбина". "Рейтингите изведнъж се оказаха малки, а до лятото бяха рекордни. Казах на Щосел, че му оказват натиск, но той обясни, че няма такова нещо и решението си е лично негово", коментира Диков. 

Стажантът в момента пише книга, защото е бил отложен стартът на предаването му "Просто Диков" в телевизия BIT. "Казаха, че ще направим нов проект, но нищо не направиха. Нищо не стана. Свикнал съм в живота да ми нанасят удари", сподели Диков. 

Той си спомни за времето на Хачо Бояджиев, който спрял кариерата му на спортен журналист в БНТ. А преди време Бареков му е предлагал заплата от 20 000 лева, за да започне в TV7, но отказал.