Анджелина Джоли влиза в ролята на Екатерина Велика

В образа на императрица Екатерина Втора са се превъплъщавали Марлен Дитрих, Бет Дейвис, Катрин Деньов, Талула Банкхед и Катрин Зита-Джоунс

Холивудската актриса Анджелина Джоли е откупила правата за екранизиране на бестселъра Catherine the Great & Potemkin ("Екатерина Велика и Потьомкин"). Новината съобщи авторът на книгата, британският историк и писател Саймън Сибаг Монтифиори, който не крие удовлетворението си, че именно Джоли ще бъде продуцент на филма, пише БТА.

"Много се радвам, че Анджелина избра моето произведение, тъй като това е първата ми книга и е писана с много любов. Екатерина е символ на феминизма. Чувствам, че поверявам тази история в надеждни ръце", заяви авторът.

Биографичният роман разказва за любовния живот на императрицата и бурната любов между нея и нейния фаворит, аристократът и генерал Григорий Потьомкин. Той се позовава на личната кореспонденция между двамата.

Най-вероятно това ще бъде и следващата роля на холивудствата звезда. Преди Джоли в образа на императрица Екатерина Втора са се превъплъщавали Марлен Дитрих, Бет Дейвис, Катрин Деньов, Талула Банкхед и Катрин Зита-Джоунс.

Очаква се Джоли да е и режисьор на новия филм. Междувременно тази есен се очаква последното й произведение - драмата By the Sea, където тя ще си партнира със съпруга си Брад Пит за пръв път от "Мистър и мисис Смит" (2005).