Фънки се закани „да отвърти шамари”, ако видел гейове да демонстрират чувства

Фънки и Юлиян Константинов свободно изляза обидни епитети срещу хомосексуалистите в национален ефир

Димитър Ковачев-Фънки се закани, че щял „да отвърти шамари”, ако видел гейове да демонстрират чувства. Това става именно в деня на осмото издание на „София прайд”, която започва след часове. Продуцентът и събеседникът му – оперният певец Юлиян Константинов, които гостуваха в „Комбина” по Нова телевизията, се обединиха около тезата, че нямат представа за какво е това шествие и не знаят исканията на участниците в него. 

Въпреки претенциите си на артисти, те продължиха с откровено обидни епитети за хомосексуалистите. В същото време водещите, които очевидно се забавляваха, не реагираха по никакъв начин на простотията, която се лее в ефир.

Междувременно друга публична личност – актьорът Явор Бахаров показа среден пръст на протестиращите срещу гей парада и предизвика конфликт пред Театъра на армията. Протестиращите минаваха по ул. "Раковска" на път за "Кравай", а актьорът, заедно с колегите си Йоана Буковска и Иван Радоев се готвеха да отпътуват на турне. В момента, в който двете групи се засякоха, а противниците на хомосексуалната свобода крещяха обидни реплики срещу гейовете, Явор Бахаров гневно избухна.