Гришо и Маша заедно търсят златната среда

Различните графици по отношение на турнирите са най-голямото предизвикателство в тяхната връзка.

Мария Шарапова говори за връзката си с най-добрия български тенисист Григор Димитров. 

Мария Шарапова и първата българска ракета Григор Димитров се опитват да намерят златната среда във всичко. Това разкрива в интервю за „Космополитън” популярната руска тенисистка, в което разказва за връзката си с 24-годишния хасковлия.

28-годишната рускиня призна, че различните графици по отношение на турнирите са най-голямото предизвикателство в тяхната връзка.

"Това, че сме тенисисти и двамата, е нещо, което не сме търсили - не знам дали е добре или не. Хубаво е, че се отнасяме с разбиране и уважение към работата на другия. Но графиците ни са съвсем различни и това е най-голямото предизвикателство. Ако бяхме двойка, която прекарва заедно уикендите, щяхме да можем да планираме всичко, освен вечерите с приятелите", каза Шарапова пред

Руската тенисистка бе попитана дали фактът, че е успешна и печеливша тенисистка, е създавал проблеми във връзката с Григор.

"Дори и да съм сама и необвързана, няма да повярвам, че парите могат да са основната движеща сила в живота. Оценявам лукса, но не мисля, че той е някаква тема във връзката ни. Да, доволни сме, когато можем да се поглезим, въпреки че това е рядкост. И двамата уважаваме кариерата на другия и финансите не са нещо, върху което се фокусираме", отвърна Шарапова.

"Когато единият от нас играе успешно, а другият минава през труден период, ни помага това, че сме наясно със същността на спорта. Ние умеем да балансираме емоциите си, така че да не се възгордяваме твърде много от успехите или да страдаме излишно от неуспехите. Опитваме се да намерим златната среда във всичко - без значение дали е вълнуващ момент или сложна ситуация", откровена е Шарапова.

В момента Григор Димитров и Мария Шарапова са в Париж, където участват във втория за годината турнир от Големия шлем - "Ролан Гарос".