Агент на ЦРУ признал за убийството на Мерилин Монро заради афера с Фидел Кастро

Той разкрил също, че смъртта на всички хора, които били опасни за властта, трябвала да изглежда като нещастен случай

Бивш агент на ЦРУ Норман Ходжис се изповядал на смъртния си одър, че е ликвидирал актрисата заради предполагаемата ѝ връзка с Фидел Кастро, съобщава РЕН ТВ.

В малка болница в щата Вирджиния умиращият мъж признал, че по заповед на ЦРУ е отнел живота на холивудската звезда, както и на още 30 актьори, политици, журналисти и обществени водачи.

Ходжeс признал, че е стоял начело на петима професионалисти, които са отговаряли за това всяка смърт на хора, които са опасни за властта, да изглежда като нещастен случай.

„Ние имахме доказателства, че Монро е имала интимни контакти не само с Кенеди, но и с Фидел Кастро. Моят началник Джими Хейуорт каза, че тя трябва да умре, и всичко трябва да изглежда като самоубийство или свръхдоза. Досега не се беше налагало да убиваме жени, но аз трябваше да се подчиня на заповедта. Направих го за Америка! Възможно е Монро да е предавала на комунистите стратегически важна информация, а аз не можех да допусна това да продължи да се случва”, споделил Ходжeс.

Началникът Джими, за когото говори той, е починал от сърдечен пристъп през 2001 година. Колегите на Ходжес от спецчастите също са умрели.