Руски военен канал иска да прилапа уволнения Кларксън от BBC

Към момента Кларксън не е коментирал офертата на руснаците.

Уволненият от BBC водещ Джеръми Кларксън, който бе уволнен заради хулиганско отношение към продуцента на автошоуто си, вече е получил предложение да бъде водещ в предаване, което ще се излъчва по руския военен канал "Звезда", пише Yahoo.

Управляваната от руското министерство на обраната телевизия съобщи в четвъртък, че е отправила оферта към Кларксън, който вчера бе уволнен от британския обществен канал BBC.

Според информацията, телевизия Звезда, чиято програма промотира въоръжените сили на страната, кани Джеръми Кларксън за водещ на ново развлекателно предаване с автомобилна тематика.

Към момента Кларксън не е коментирал офертата на руснаците. "Той сам ще отговори на поканата. Не мога да коментирам това от негово име", е казал говорителят на британеца пред "Звезда".

"Ако Джеръми Кларксън приеме нашата оферта, ще научи много нови неща за автомобилната ни индустрия и вероятно ще промени мнението си за руските коли", казват още от руския военен канал.

Вече бившото предаване на Кларксън - Top Gear, имаше и руска версия, която обаче вече не се излъчва. Оригиналният британски Top Gear е много популярен в страната, но след уволнението на Джеръми Кларксън бъдещето на предаването остава под въпрос.