Руският шоу-елит пръсна 10 милиона рубли в разгара на кризата

Филип Киркоров и Алла Пугачова танцуват на бал на руски олигарх , не ги вълнува рублата

В разгара на кризата представители на артистичния свят, на бизнеса и политическия елит похарчира 10  милиона рубли по време на пищно тържество в най-луксозната банкетна зала в Москва – „Сафиса”.

Поводът за тържеството беше 55-та годишнина на един от сивите кардинали на руския шоубизнес – Алесандър Достман.В продължение на последните 20 години той е основен организатор на концертите и на шоу програмите  по телевизиите в Русия. Достман е и главна фигура в модния бизнес в страната. 

При това положение не е чудно, че на гуляя изпъкваха фигурите на Йосиф Кобзон, модният дизайнер Валентин Юдашкин, Алла Пугачова, заедно със съпруга си Максим Галкин, Филип Киркоров и други знаменитости от подобен калибър.

Явно финансовият шок и ужас, в който изпадна страната,  не засяга руския шоу елит, тъй като според журналисти, присъствали на тържеството, там основната тема не е била спадът на рублата.

Като капак тортата, предназначена за рожденика била облепена от сто доларови банкноти. Според руската преса подобно тържество в най-луксозния ресторант в Москва е не по малко от 10 000 000 рубли