Навратилова се ожени за мис СССР

Двете жени живяха дълго време заедно, преди да станат съпруги

Една от най-големите тенисистки в историята - 58-годишната Мартина Навратилова, сключи официален брак със своята 42-годишна досегашна любовница Юлия Лемигова. Сватбата между Навратилова и Мис „Съветски съюз” за 1990-та година Лемигова се е състояла в Ню Йорк, съобщи Би Би Си.

Мартина Навратилова, която е чехкиня по рождение, но има американско поданство, никога не е криела своята сексуална ориентация и вече пет години живее заедно с рускинята.

Навратилова направи предложението за брак между полуфиналите при мъжете на турнира "Флашинг Медоус" в Ню Йорк, а трогателната сцена беше предавана на живо на големия екран на Централния корт "Артър Аш".

Публиката аплодира бурно, след което Лемигова прие и двете се целунаха. "Бях много нервна", призна след това родената в Прага бивша номер 1 в женския тенис, че когато е отправила предложението, сякаш е излязла от тялото си и наблюдавала случващото се, което много напомняло на сцена от филм.

Навратилова има рекордните в тениса 167 индивидуални титли, 18 от които от Големия шлем. Освен това е спечелила също рекордните 177 трофея на двойки.