"Образцов дом" лъха на бароков кич

Реплика на соцрезиденция, решения в червено и златно, в комбинация с ренесансови картини ще посрещнат участниците във Вип Брадър

Лук и бароков кич, празни рамки за картини, ръчно правени килими и луксозна мебел са само част от интериора на „Образцов дом”. Това е къщата, която ще посрещне участниците във Вип Брадър тази вечер, която ще бъдат обединени около темата за социализма.

Цветовете, в които е решен интериорът, са червено и златно, килимите са ръчно тъкани, а мебелите са кожени или от велур. Ренесансови картини красят стените, а празни барокови рамки, очакват снимките на обитателите. Масата, около която ще се хранят съквартирантите ще напомня на тези в ловните резиденции от недалечното минало. Разбира се присъстват и неизменните благинки като камина, басейн, маса за билярд и просторна градина.

Най-интересното е, че освен Изповедалнята, спалните и баните, които останаха скрити за камерите, тайна остава и една голяма закрита площ, за която зрители и съквартиранти тепърва ще научат каква функция има, кой ще я обитава и при какви условия. Съквартиранти от вчера живеят в пълна изолация в столичен хотел - без телефони, телевизия и компютри.