Принц Хари става на 30 години

Той се прочу с буйния си нрав и шумните купони

Принц Хари, внукът на британската кралица Елизабет II, който е на четвърто място по линията за наследяване на трона, празнува днес 30-та си годишнина.

По-малкият син на принц Чарлз и покойната принцеса Даяна се прочу с буйния си нрав и шумните партита, отразявани непрекъснато от жълтите медии. Поведението му неведнъж е злепоставяло кралското семейство. Според британската преса Хари, който влиза в третото десетилетие от живота си, би трябвало да се успокои, да стане по-зрял и сериозно да се посвети на военната служба и благотворителността. Принцът е все още ерген, най-желаният млад мъж в Обединеното кралство, отбелязват днес медиите.

Той е завършил най-престижното частно училище в Итън и е получил висшето си образование в Кралската военна академия Сандхърст. От края на 2007 г. е на служба в Афганистан, където координира нападенията срещу талибанските позиции. Но беше принуден да прекрати преждевременно службата си там поради съображения за сигурност.

Хари, както и брат му Уилям, посвещава огромна част от времето си на благотворителност, следвайки примера на майка си Даяна. Миналата година например участва в експедиция до Южния полюс, чиято цел бе събиране на средства за фондация, която подпомага военните ветерани.