Джордж Клуни ще каже "да" на Амал

Един от най-желаните ергени се жени. Джордж Клуни и Амал Аламудин ще сключат днес граждански брак в Лондон. А празненствата по повод венчавката са планирани за 27 септември във Венеция.

Очаква се на днешната церемония да присъстват само родителите на младоженците. Двойката е поканила 60 от най-близките си приятели за голямата сватба в романтичния град Венеция. Сред имената на гостите се споменават актьорското семейство на Емили Блънт, както и актрисата Джулиана Маргулис, която си партнираше с Клуни в хитовия сериал "Спешно отделение".

Все още не е ясно дали Брад Пит - най-близкият приятел на актьора, и съпругата му Анджелина Джоли, са поканени на празненството. Според някои статии в американските таблоиди, булката ще носи рокля на Александър Маккуин.

52-годишният Клуни, двукратен носител на „Оскар", имаше многобройни романтични връзки, но никога не е показвал, че желае да се обвърже за продължително време. Бракът ще е втори за него. Той вече е имал един - за актрисата Талия Болсъм. След развода актьорът се бе заклел никога повече да не сключва брак.

Аламудин е родена в Ливан. Нейното семейство напуска страната когато тя е на 2 години и се установяват в Лондон.