Елен Колева уволнена от Народния

Ден преди старта на новия си сезон Народният театър се раздели с актрисата Елен Колева.„Днес ме уволниха! Вра­говете ми ликуват, а аз усещам как на мястото на крехките ми рамене израстват нови стоманени! Днес пла­ча, но утре ще празнувам, защото, изгубвайки всичко, се превръщам в свободен човек...! Елен Колева умря! Да живее Елен Колева”, написа звездата от филма „Шивачки” във Facebook.Тя не пожела да коментира причината за уволнението си пред в. „Монитор”, но в театралните среди се носят слухове, че зад него стои бившият й възлюбен Александър Найденов, из­­вестен с прякора Майо­не­зата.

Както е известно, бизнесменът е в попечителския съвет на „имперската трупа” от 4 години насам. Според запознати именно той бил и причина за назначението на Елен в по-добрите за връзката им времена. Самият той потвърди в интервю, че е помогнал да ангажират актрисата и да я разпределят в камерния спектакъл „Чайки пият чай” по пиесата на украинеца Александър Мардан.

Преди това представление Елен се появи в няколко тв формата, като отбеляза най-голям успех в шоуто Dancing Stars. На театралния фронт обаче засега търпи поражения. През 2007-а тя се вля в редиците на Модерен театър, но този проект се провали и Елен започна съдебна битка за неполучени хонорари и заплати. Три години по-късно актрисата изгря на сцената на Театър „София” и показа, че не й липсват качества в представлението на театъра по пиесата на Пола Вогъл „Как се научих да кормувам”. За съжаление то не се задържа дълго в афиша.