Победителят във „ВИП Брадър“ е предварително избран

Един от сигурните участници в реалити шоуто, Иво Аръков, е избраникът, който ще си тръгне с първата награда

В началото актьорът пресмятал позитивите и негативите, които ще му донесе пребиваването в Къщата на Големия брат. Като теглил чертата, установил, че си струва да бъде там.

От екипа на предаването обмисляли два варианта, които да предложат на Мика Стоичкова. Според първия Иво ще бъде представен във възможно най-добрата си светлина и ще предизвика съчувствието на зрителите, когато бъде раздухана историята с побоя над него, за чийто поръчител бе набедена певицата Мария Илиева, пише сп. „Блясък“.
 Вторият вариант за участието му предполага Иво да влезе в Къщата и след няколко дни да реши да дезертира. Ето защо, за да са сигурни, че всичко ще мине по план, от продукцията, освен че са си вързали гащите с резервен участник на мястото на Аръков, са се подсигурили и с договора, според който при „спонтанно“ напускане на Къщата Иво няма да получи и стотинка от договорения хонорар.
В шестия сезон на „ВИП Брадър“ се очаква да влязат в открит сблъсък две различни поколения – звездите от соцрежима – изпълнители, актьори и писатели, и т.нар. млади звезди, които се радват на популярността си днес.
Без значение в кое време са се изявявали под светлините на прожекторите обаче, на всички до един ще се наложи да живеят в строг комунистически режим, тъй като под този слоган ще премине шоуто.