Кметът на Лондон пише биография на Шекспир

Биографията на премиера на Великобритания Уинстън Чърчил, дело на Джонсън, стана бестселър и се продаде в 160 хиляден тираж.

Кметът на Лондон и депутат в парламента на Великобритания Борис Джонсън ще пише биография на Уилям Шекспир във връзка с 400-та годишнина от смъртта на английския поет, съобщава в. "Индипендънт".

Според вестника Джонсън е подписал договор с издателството "Ходър" за 500 хиляди британски лири. Тази сума превишава седем пъти годишната му депутатска заплата. Книгата трябва да се появи в продажби през 2016 година, пише БТА.

Кметът на британската столица не за пръв път се захваща с литературен труд. През месец октомври миналата година беше издадена неговата книга "Факторът Чърчил:Как един човек прави история". Биографията на премиера на Великобритания Уинстън Чърчил, дело на Джонсън, стана бестселър и се продаде в 160 хиляден тираж.

Британските медии подложиха на критика стремежа на лондонския градоначалник да пише книги, тъй като според тях на него няма да му остане време да изпълнява задълженията си като депутат в Долната камара на парламента. Биографията на Шекспир ще стане дванайсетата творба на 51-годишния кмет.

В периода 1987-1999 година той работи като журналист във в. "Дейли телеграф", с който той продължава сътрудничеството си. През 2000 г. той стана главен редактор на сп. "Спектейтър", а през 2008 г. беше избран за кмет на Лондон.