В хладилника на звездите

Външният вид, тялото и не на последно място, талантът са всичко, което имат и всичко, от което се нуждаят звездите. В последно време обаче първите две неща вземат изключителен превес. Това е може би причината звездите да предприемат радикални мерки за отслабване, като например сваляне на 10 килограма за 2 седмици. Запитахме се каква диета би подействала за толкова много килограми и за толкова кратък период.

В хладилника на Мадона има... въздух
В хладилника на Мадона може би няма да намерим нищо, колкото и да надничаме. Основната храна при въздушната диета (която певицата спазва) е… въздухът. Съвсем не се шегуваме. Идеята е да превъзмогнеш желанието за ядене, без дори да вкусваш храната. Последователите на (не)хранителния режим сервират храната си в чиниите, разрязват я старателно с вилица и нож, задържат я пред устата си победоносно, но никога не я опитват. Питате се какво консумират ли? Разрешено им е да си похапват супа от вода и сол. През 2010 година Мадона и други известни личности популяризират режима в кампания на Долче и Габана. В нея певицата е заснета да държи храна близо до устата си, но без да се храни.

В хладилника на Меган Фокс има... оцет
Меган Фокс изглежда наистина зашеметяващо на червения килим. В действителност само тя си знае какво й коства това. Тя е една от известните привърженички на детокс диетата с оцетни шотове. Друг неин почитател е певицата Фърги от Блек Айд Пийс. Основното правило при спазване на режима е да се пие оцет в малки чашки преди всяко хранене, т.е. минимум три пъти на ден за трите основни хранения. Очевидно при тях диетата действа, защото Меган и Фърги имат мечтаните холивудски тела. Въпреки успеха на оцета, експертите подчертават с дебела линия, че подправката не е панацея за отслабване, защото няма никакво доказателство, че помага в борбата с килограмите.

В хладилника на Кейт Уинслет има апарат за анализиране чертите на лицето
С диета "Анализирай лицето" Кейт Уинслет успява да свали всички излишни килограми, натрупани по време на бременността. Създадена е от известната диетоложка на звездите Елизабет Гибауд. Основната идея на режима е, че всяко лице със своите идентични дадености се нуждае от различна диета. Количеството на бръчките, формата на лицето, наличието на разширени пори също индикират различните нужди на тялото от храна. Така например естественият руж на бузите показва, че човекът е добре да не яде млечни продукти, а за хората с „блестящи” носове (зона, която по принцип им е мазна) се препоръчва да не консумират манго, шоколад, червено вино и бяло брашно за сметка на повече ябълки, краставици и картофи.

В хладилника на Кармен Електра има... масло от грейпфрут
И този малък трик, приложен към диетата, е много странен, предполагаме, че и доста неприятен. Негови поддръжнички са Кармен Електра и Дженифър Лопес. Когато се почувстват гладни, дамите шмъркат масло от екзотичния плод. И за всеки случай, винаги имат по едно шишенце в дамската си чанта. За хората не е сигурно колко е безопасно прилагането на трика, но изследвания върху животни показали, че излагането три пъти на ден по 15 минути под влиянието на аромата от грейпфрут, намалява апетита и теглото.