​Доналд Тръмп-враг №1 на Тутраканската селищна система

Ще вземат ли бойците от племето сиукс-дакота скалпа на президента на САЩ

Тръмписти, тръмпиянци и обикновени путинисти

Светослав Пинтев

Кремъл е наредил на държавните медии да ограничат хвалебственото отразяване на президента на САЩ Доналд Тръмп с мотива, че на зрителите вече не им е интересна всяка подробност от прехода към новата администрация във Вашингтон, съобщи "Блумбърг".

Опиянение от непа преминава, би казал Остап Бендер

Ентусиазмът в Кремъл видимо намалява, шампанското на Жириновски взе да нагарча. Неволно си спомняш и думите на бившия руски премиер Виктор Черномирдин: „Искахме най-доброто, а се получи както обикновено.”

Сигурно не е далеч онзи забележителен ден, в който Владимир Путин ще нареди да извадят на въоръжение срещу американския президент старите соц. заклинания, добре изпитаните пропагандни оръжия, използвани още от другаря Сталин. Ще ги лъснат малко с пясък, ще лъснат те в целия си блясък, което нашите социалисти първи ще направят, разбира се.

Няма да се изненадам, ако тутраканското БСП извади от гардероба прословутия социалистически лозунг от Татово време, с който се прочу тяхното китно градче, гласящ:

Роналд Рейгън-враг № 1 на Тутраканската селищна система

Просто ще заменят Роналд Рейгън с Доналд Тръмп, за да са в крак с повелите на кремълското време. Фасулска работа е. Само една буква трябва да сменят, за да се превърне Роналд в Доналд.

За красота и вдъхновение може да се извадят и доказалия се с времето лозунг от голям социалистически птицекомбинат: „Всяко яйце – бомба, всяка кокошка-летяща крепост срещу империализма.” Един друг прословут надпис в служба "Водоснабдяване и канализация", също заслужава особено внимание в днешните предизборни дни - „На партията - вярност, на народа - чиста вода.”

Бай Тръмп излезе голям мръсник, да ви кажа. Очаквал, моля ви се, Русия да върне Крим на Украйна и да спазва международното право. Жалко, че още не е успял да се види с българския си колега Румен Радев, който да му обясни: "Теоретично Крим е украински, но дефакто е на Русия. Не можем да пренебрегнем факта, че в Крим се вее руският флаг и това е реалността".

Американските въоръжени сили не са готови за сътрудничество с Русия. Това пък заяви военният министър на САЩ Джеймс Матис. Той направи това изявление, след като руският му колега призова за по-добри връзки.

Чудя се как в тази деликатна ситуация се чувстват нашите

трампианци, тръмписти, както там се наричат

Българското Тръмп общество щяло да изключи Тръмп от редиците си, носи се из социалните мрежи зловреден слух. Още е рано, другари, дайте му още един шанс да оправдае доверието. Разбира се, той прави усилия, но механизмите на мръснишката им демокрация му слагат пръти в колелата на каруцата. Виж, ако не успее, тогава му вземете главата.

Тук не мога да не цитирам Жоро Георгиев, който пусна във „Фейсбук” следното чудесно описание на ситуацията около нашите тръмписти-путинисти:

Смутни времена се зададоха за Българското Тръмп общество, във връзка с някои неочаквани капризи на международното положение.

- И от Митал не съм получавал такъв нож в гърба - заявил през сълзи Лупи.

- Последните ходове на Доналд противоречат на постулатите от епохалния ми труд "Доктрината Тръмп", това намирисва на измяна - забърсал с опакото на дланта си един сопол и Боби Цеков.

Според запознати, Гестапото и Шаренкова обмисляли да се отдадат на разюздана фракционност, като създадат радикалното крило "Българско Тръмп общество - старообредници".

Очаква се тези дни от организацията да оповестят опорната точка, че американският президент е бил убит от ЦРУ, за да бъде заменен с двойник - Лъжетръмп, който е пионка в ръцете на ястреби като Обама, Клинтън, Плевнелиев и Маккейн.

Просто няма какво да добавиш.

А и на Тръмп сега май няма за му е до Путин.

Американският президент

стъпи на пътеката на войната с индианците

По конкретно с бойците от племенния съюз сиукс-дакота. Онези, чийто вождове Седящия бик и Лудия кон навремето унищожиха заедно със северните шайени войската на генерал Картър и изличиха от лицето на земята Седми кавалерийски полк на САЩ при Литъл Бигхорн. Това се случва през юни 1876 г., малко след нашето Априлско въстание.

А те сега са естествен съюзник на Путин, въпреки че той още не го осъзнава. През миналата година представители на повече от 50 индиански племена от САЩ и Канада се обявиха срещу сондажите за шистов газ и нефт в защитени зони и резервати и прокарването на нови нефтопроводи през техните територии. А президентът не е съгласен, кани се да направи енергийна революция и да срине до невиждани дъна цените на петрола, което никак няма да зарадва приятеля му Путин.

Първото нещо, което Тръмп направи, след като встъпи в длъжност, ако си спомняте, беше да подпише указ за рестартиране на работата по нефтопровода Dakota Access, заемайки страната на петролните корпорации срещу сиуксите, както съобщиха агенциите.

Близо 50 индианци, демонстриращи срещу прокарването на нефтопровод през свещените им земи, бяха арестувани, след като полицията разруши палатковия им лагер на протеста в Северна Дакота.

Сиуксксите и днес са малко опаки и войнствени, да ви кажа, нищо че вече не слагат на колите си скалповете на враговете си. Ама де да знаеш. Току-виж свалили скалпа на Тръмп, а той е забележителен трофей, както и да го погледнеш. Не знам дали индианците всъщност, но ще се намери кой да го вземе, така ми се струва. Оранжевият скалп най-вероятно ще украси вигвама на някой прокурор, като се замисля.

Едно се чудя - нашите тръмпианци там ли ще ходят да се молят. Може и самата Корнелия Нинова да мине да се поклони, когато носи колети на сина си в САЩ, за да го пази от ГМО.