Depeche mode с нов албум и турне догодина

Групата ще пропусне България, но феновете могат да я видят най-близо в Атина или Букурещ

Британската ню уейв група Depeche Mode ще издаде нов албум и ще направи световно турне през 2017 г., съобщиха музикантите на пресконференция в Милано. Spirit би трябвало да се появи през пролетта на 2017 г. и следва излизането на антологията им с 55 видеоклипа, която ще се появи на пазара на 11 ноември тази година.

Турнето ще започне през май и ще включи 32 концерта на 21 места. За съжаление България не е сред тях. Най-близките градове, където почитателите на групата у нас ще могат да я видат, са Атина, Будапеща и Клуж. Продажбата на билети ще започне по-късно през седмицата, а част от печалбата групата ще дари за благотворителност. Spirit е 14-ия студиен албум на Depeche Mode и първи от 2013 г. насам

Global Spirit Tour ще започне от Стокхолм, Швеция, на 5 май 2017 г. и ще завърши на 23-ти юли в Румъния.

След Стокхолм момчетата продължават с концертте Антверпен, Ница, Любляна, Атина, Братислава, Будапеща, Прага, Лайпциг, Лил, Копенхаген, Лондон, Кьолн, Мюнхен, Хановер, Цюрих, Франкфурт, Берлин, Рим, Милано, Болоня, Париж, Гелзенкирхен, Билбао, Лисабон, Санкт Петербург, Москва, Минск, Киев, Варшава, Клуж-Напока.