Роджър Уотърс изнесе безплатен концерт срещу Тръмп

По време на концерта изображение с лицето на Тръмп бе проектирано на видеостената зад Уотърс с надписи: задник и идиот

Басистът и вокалист на легендарната британска рокгрупа "Пинк Флойд" Роджър Уотърс организира безплатен концерт в столицата на Мексико, който бе посетен от над 200 000 души. 

По време на шоуто Уотърс остро критикува президента на страната Енрике Пеня Нието и кандидата за държавен глава на Съединените щати Доналд Тръмп.

Безплатният концерт продължи около два часа, по време на които публиката получи възможност да чуе редица класически песни на "Пинк Флойд". 

Наред с това Роджър Уотърс сподели и политическите си позиции, като застана категорично срещу републиканския кандидат за президент на Съединените щати Доналд Тръмп и мексиканския държавен глава Енрике Пеня Нието.

По време на концерта изображение с лицето на Тръмп бе проектирано на видеостената зад Уотърс с надписи като "задник" и "идиот". 

Ексцентричният милиардер е известен с намеренията си да построи стена на американската граница с Мексико и с обвиненията си към мексиканските власти, че изпращат в Щатите изнасилвачи и наркотрафиканти. Именно затова решението на мексиканския президент Енрике Пеня Нието да приеме Тръмп на официално посещение бе посрещнато с неодобрение от обществеността в страната.