Бъркотия около мегаконцерт за 1 октомври, "звезди" сменят звезди

Подменят звездните изпълнители Миг Джагър, Джъстин Тимбърлейк, Род Стюърт и Джони Деп с други

Обещаният мегаконцерт с участието на Миг Джагър, Джъстин Тимбърлейк, Род Стюърт и Джони Деп ще се осъществи на 1 октомври, но без големите си звезди. Участието си в концерта са обявили други звезди, най-известни, сред които, са Боб Гелдоф, Снуп Дог и Ейкън, съобщава БГНЕС.

Иначе са поканени звезди като китайците Джени Шен и Блек бенд, които може и да са известни в Китай, но само там, както и други “мегазвезди” от ранга на V-Device от Италия и Меджик систем от Бряг на слоновата кост, Африка.

Концертът на Фондация "Мир за теб, мир за мен" е обявен като благотворителен “в подкрепа на децата, жертва на войни и агресия”, но така и не стана ясно как точно ще им се помогне. Това, което организаторът на концерта Живко Ботев заяви е, че ще се говори с Министерство на труда и социалната политика и неправителствени организации как да се помогне на децата у нас.

Мистериите покрай концерта продължават с това, че обявеният концерт няма да се проведе на Националния стадион “Васил Левски”, а от парка на Летище София се оказа при наша проверка, че не знаят за такъв концерт на 1 октомври.

И още един предприемач, свързан с каузата разказа, че е платил над 1 млн. долара аванс за пристигането на Джони Деп, Миг Джагър, Джъстин Тимбърлейк, Риана и други, но импресариото Робин ДиМаджо взел парите и изчезнал и сега предприемачът ще го съди.

Освен това стана ясно, че носителят на Оскар за филма “Рей” Джейми Фокс е искал да присъства на събитието, но по неясни причини тактично са му отказали.

Ботев обяви, че от утре може да се купят билети за концерта като те ще бъдат в диапазона от 100 до 200 лв. като отделно ще има и два вида VIP билети. Идеята е концертът да продължи поне 7-8 часа и да започне на 1 октомври в 14.00 часа. Ботев се похвали, че интерес към концерта има не само у нас, но и в чужбина.

Освен това мегаконцертът, който трябва да се случи на 1 октомври ще е нищо в сравнение с това, което готвят организаторите догодина за 1 юни - Денят на детето. Тогава концертът щял да е още по-голям.