Гениалният Найджъл Кенеди се завръща в България

Цигуларят ще представи Новите четири годишни времена

Виртуозният британски музикант Найджъл Кенеди се завръща  с два концерта в България. На 17 септември софиянци ще имат възможността да се насладят на музиката на изключителния цигулар. След фантастичното си шоу на древната сцена на Античния театър в Пловдив екстравагантният гений ще изнесе своя втори концерт на 18 септември в Пловдив, като част от програмата на Есеннния Салон на изкуствата. 

Цигуларят ще представи у нас своя нов иновативен прочит на “Новите четири годишни времена” - с ново звучене, различна визия, много фантазия и енергия. Кенеди и неговият бенд от четирима музиканти, идват в България по любезната покана на Иво Станков и Лондонския фестивал на българската култура и на “София Симфоникс” с диригент Маестра Любка Биаджони.

Билетите се пускат в продажба днес (5 юли) на цени от 20 до 40 лв. за Пловдив. Те ще могат да се закупят в мрежата на Ticketportal.bg, касата пред Община Пловдив, а също от верига книжарници Booktrading, бензиностанции OMV, магазин “На тъмно”, Пикадили.

Освен “Новите четири годишни времена” поднесени от Найджъл Кенеди и неговия бенд, заедно с музикантите от „София Симфоникс” с диригент Маестра Любка Биаджони, в програмата ще чуем още балкански ритми - от класика до фолклор, етно и джаз импровизации. Специално участие ще има и Лондонският български хор, с диригент и солист Десислава Стефанова и Ваня Ватралова-Станков /сопран/.

Без съмнение акцент в програмата ще бъде и световната премиера на три произведения на композитора Георги Андреев, написани специално за предстоящите концерти на Найджъл Кенеди. Самата среща на сцената между двамата таланти – Найджъл Кенеди и Георги Андреев обещава едно изключително изживяване и неповторими емоции за публиката.