Крис Норман взриви Колодрума в Пловдив с три биса и 150 мин. шоу

Музикантът излезе с 5-е си най-любими китари пред българската публика

Крис Норман изкара три биса в 150-минутното си шоу в Пловдив снощи. Музикантът свири точно два часа и 30 минути в първия концерт под покрива на многофункционалната спортна зала и зарадва многото си почитатели под тепетата с хитовите парчета на Смоуки и композиции от самостоятелните си албуми. Представи и последната си тава Кросоувър, която бе напълно непозната за по-голямата част от публиката, но това не попречи на феновете му, и особено фенките, да потанцуват край седалките или долу, на арената. Новият албум е с напълно различно звучене от старите неща на Норман и, както казва самият той, Кросоувър е напълно различна посока в кариерата му, с която прескача от един стил на друг, прекосява музикални граници, които не е прекрачвал до сега.

Публиката обаче чакаше шлагерите на Смоуки. Те превърнаха залата в огромен дансинг. Хората се върнаха назад във времето и се развъртяха в денс стъпки от седемдесетте и осемдесетте години, пеейки с Норман и бандата му. Гордея се с времето на Смоуки и онова, което направихме. Успяхме заедно, постигнахме голям успех. Но сега съм не по-малко щастлив. Защото правя това, което искам. Да, на моменти Смоуки ми липсва, липсват ми момчетата, защото сме като братя. Но сега се чувствам страхотно, каза Крис.

Музикантът не скри, че страната ни е една от любимите му концертни дестинации. И говори на български от сцената. Няма как да забележа промяната тук, тъй като идвам често. Трудно мога да видя разлика за толкова кратко време. Имах концерти в България и миналата година, каза пред медиите той. Крис излезе пред публиката в Колодрума с пет китари и желание за дълго шоу, каквото и направи. Не знам колко време продължават концертите ми. Просто свиря. Свиря колкото ми се свири. Не мисля за времето, когато съм на сцената, обясни той за необичайно дългия си лайф от двата часа и 30 минути.