Правнучка на Лев Толстой с концерт на "Пловдив Джаз Фест"

Фестивалът ще бъде открит от носителя на

Тазгодишното издание на ще се проведе между

От 2 и 6 ноември градът под тепетата ще бъде домакин на "Пловдив Джаз Фест". Тазгодишното издание се е фокусирало върху вокалния джаз, което е повод да събере на едно място известни джаз изпълнители от цял свят. 

Специален гост на фестивала ще бъде и правнучката на Лев Толстой - Виктория Толстой, която ще пее в акомпанимента на световноизвестния пианист Якоб Карлсон.

Двамата ще представят последния си съвместен проект "A Moment Of Now", който съдържа 14 интерпретации на джаз, поп и рок песни - от "Send One Your Love" на Стиви Уондър, до джазовото "Shadow And Light" на Джо Завинул, "Red Rain" на Питър Гейбриъл и "Against All Odds" на Фил Колинс, за да стигнем до световни хитове като най-известната песен на Аланис Морисет "Hand In My Pocket".

Концертът на Виктория и Якоб ще бъде на 5 ноември в Дома на културата "Борис Христов", в който ще се състоят и останалите големи концерти от петте вечери на "Пловдив Джаз Фест".

Фестивалът ще бъде открит от носителя на "Грами" Кърт Елинг, който ще отпразнува рождения си ден на 2 ноември с концерта пред родната публика.

В 14 последователни години той застава начело в допитването на реномираното американско джаз списание "Downbeat" и осем пъти е обявяван за мъжки вокалист на годината от американската асоциация на джаз журналистите.