„Пинк Флойд“ си върна прасето Алджи

Дори може да бъде показано и на изложба, посветена на Pink Floyd, ако такива бъдe организирана

Прасето-дирижабъл Алджи на Pink Floyd се връща отново при британската група, след като беше отменена продажбата му на търга Durrants. Алджи се появи на корицата на албума Animals, а впоследствие негови копия се появяваха на концерти на групата и станаха един от нейните символи. Алджи е проектирано от Роджър Уотърс.

„Прасето се връща обратно при Pink Floyd. Те искат то да се върне у дома“, заяви каза Роб Харис, шеф на организацията Air художници, която е запазила артефакта. Той отбеляза, че по тялото на Алджи има „сериозни поражения“, но могат да се поправят. Дори може да бъде показано и на изложба, посветена на Pink Floyd, ако такива бъдe организирана.

Алджи скъса въжетата и излетя от електростанцията Батърси по време на снимките за корицата на албума Animals през 1976 г., довело до закъснение на няколко полета на летище Хийтроу в Лондон. Случката е част от историята на групата. Снимките за обложката на албума продължават няколко дни и от екипа наемат стрелец, така че ако прасето се освободи, да го свали.

Но на четвъртия ден се случва така, че стрелецът не идва и точно тогава прасето полита свободно. „Прасето се освободи от стоянката и е засечено по летателната траектория на Хийтроу“, съобщава говорител на „Батърси“. Проследено е от полицейски хеликоптер, преди да се приземи в Кент.