Scorpions застанаха срещу Путин, отказаха концерт в окупирания Севастопол

Вокалистът Клаус Майне, попадна в „белия списък“ на представителите на световната култура, които не подкрепят руската агресия над Украйна

Организаторът на зрелищни шоута в окупирания Севастопол - Владимир Хрюнов, съобщи, че знаменитата немска банда Scorpions няма да реализира своя мега спектакъл, планиран за 23 август, пише news.liga.net.

„Мениджърът на Scorpions потвърди пред мен всички условия, договорихме и изключително висок хонорар. Но след това изпрати писмо: За съжаление, Севастопол е територия, която буди у нас съмнения, и ние навярно, няма да дойдем там. Scorpions не искат.“, казва Хрюнов, цитиран от Газета.РУ.

Припомняме, че само преди месец Хрюнов сподели, че води преговори с групата да представят свое шоу, под мотото на една от техните популярни песни - - Wind of change.

Както е известно по-рано групата не включи в графика на юбилейното си турне окупирания Крим. А през юли вокалистът на Scorpions - Клаус Майне, попадна в „белия списък“ на представителите на световната култура, които не подкрепят руската агресия над Украйна. 

Припомняме, че  през 1989 г. знаменитото парче на бандата "Вятърът на промяната" се превърна в истински символ за милиони източноевропейци, дочакали свободата и разпадането на комунистическия лагер.

Превод: Faktor.bg