Пинк Флойд се разпадна!

Новината съобщи китаристът на легендарната група Дейвид Гилмор

„Пинк флойд” окончателно се разпадна, съобщи „Ентъртейнмънт уикли”, като се позова на китариста на състава Дейвид Гилмор. „За мен всичко свърши. Аз прекарах с Роджър Уотърс 48 години в „Пинк флойд” - немалък брой години”, заявява музикантът в интервю за сп. „Класик рок”.

"Приключих с това. Дадох 48 години от живота си на "Пинк Флойд". Тези години, които считаме за нашия разцвет, в 95% бяха изпълнени с музика, забавление и смях. Със сигурност няма да позволя останалите 5 % да променят виждането ми за фантастично прекараното време. Ние обаче извървяхме своя път, приключихме с това и ако се върнем обратно, това би било просто една имитация.

Гилмор продължава: "Приемам, че има хора, които искат да отидат и да видят и чуят тази легенда "Пинк Флойд", но се страхувам, че това не е моя отговорност. За мен, това са само две думи, които свързват работата, свършена от четирима души. Това е просто една поп група. Аз не се нуждаят от нея. Не искам да се върна там."

Гилмор смята също, че повторно събиране на групата след смъртта на кийбордиста Ричард Райт през 2008 година е още по-неуместно.

Последното събиране на групата на концерт беше през 2005 година.