Станахме за резил и пред Роби Уилямс

Посрещахме звездата с освирквания срещу организаторите

Страната ни е уникална. Успя да стане за резил дори пред погледа на световната звезда Роби Уилямс. Малко преди да започне концертът на певеца на "Спирит ъф Бургас" около 1000 фенове освиркаха организаторите на фестивала. Почитателите трябваше да стоят на плажа пред сцената и някои от тях дори не можаха да видят кумира си заради лошата организация. Концертът започна с блъсканици и неразбории на входа пред сцената. 

Това обаче не попречи на Уилямс да направи шоу. Изпълнителят пя, скача, танцува, прави роди лицеви опори на сцената, появи се с поличка и успя да я вдигне, за да покаже бельото си, слезе при публиката и направи едно грандиозно шоу по време на първия фестивален ден на „Спирит ъф Бургас”, който се провежда на 7 и 8 август на Централния плаж в морския град. И то пред очите на над 35 хил. души от страната и чужбина.

Сред големите хитове, които британската звезда изпълни, бяха разбира се Come Undone, Rock DJ, Feel и Angels, а публиката през цялото време пя екзалтирана заедно с него. Преди всяка песен Уилямс разказваше и по някоя история с доза хумор. Флиртуваше с публиката и каза: "Не се познаваме от дълго, но ви обичам, хора!" Освен своите големи хитове, той успя да изпълни още песни на Lorde – Royals, както и на великия Фреди Меркюри. Концертът пък завърши с I did it my way на Франк Синатра. „Бургас, вие бяхте невероятни! Не мога да повярвам, че не сме идвали досега тук. Няма да ни се разсърдите, ако се върнем отново много скоро, нали? Среща?“, бяха думите на звездата.

Моментът, който ще остане в историята на фестивала, а и в спомените на една българка - Зорница от Благоевград, определено е изненадата, която Уилямс поднесе на самата сцена. Въпреки, че е баща на две деца и любящ съпруг на Айда Фийлд, с която за късмет имаха годишнина от сватбата точно на 7 август (бел. ред. Роби и Айда се венчаха на скромна церемония в имение в Бевърли Хилс на този ден преди 5 години), лошото момче на британската музика остана верен на сценичния си образ и ощастливи една българска почитателка, като избра на случаен принцип жена от публиката, покани я да се качи при него и двамата танцуваха, докато той пееше един от актуалните си хитове – Candy.

Всъщност, за българските фенове на музиканта това бе първа среща с него на родна земя, а за самия Роби пък това бе първи концерт, реализиран на самия плаж. За да бъде цялото събитие на професионално ниво, екипът на музиканта пристигна за шоуто три дни по-рано.Това се случи по негово настояване.