Почина авторът на "Always On My Mind"

Той разказваше, че написал основната част от песента за 10 минути в кухнята.

Уейн Карсън - известният композитор на песни за редица знаменитости и един от авторите на хита на Елвис Пресли "Always On My Mind", почина на 72-годишна възраст, съобщиха Франс прес и Контактмюзик.

"Музикалната ни общност загуби прекалено рано един голям талант", отбеляза Нийл Портноу, президент и изпълнителен директор на американската Академията за звукозапис, която присъжда наградите "Грами". Карсън е носител на две награди "Грами".

Той разказваше, че написал основната част от песента "Always On My Mind" за 10 минути в кухнята.

Цялото му име е Уейн Карсън Томпсън. Роден е в Денвър, Колорадо, и свиреше на пиано, китара, бас и перкусия. Композирал е най-вече кънтри песни и мелодии в стил рокендрол. Сред тях е "Always On My Mind", записана от Бренда Лий, Елвис Пресли, Уили Нелсън, "Пет шоп бойс". 

Изпълнената от Уили Нелсън версия на "Always On My Mind" носи на Карсън и другите й съавтори награди "Грами" за песен на годината и най-добра кънтри песен в началото на 80-те години на миналия век.

Карсън се прочува също с песента "The Letter", която написва за групата "Бокс топс" от Мемфис. По-късно тя е записана от Джо Кокър и Леон Ръсел. "Бокс топс" навремето оглавяваше чартовете с други две песни, написани от Карсън - "Neon Rainbow" и "Soul Deep". Той е композирал също песни за "Бийч бойс" и Тина Търнър. През 1997 г. бе въведен в Залата на славата на композиторите в Нашвил.