Whitesnake забиват в "Арена Армеец" през ноември

Динозаврите на рока ще промотират новия си албум

Рок легендите от Whitesnake ще изнесат концерт в зала "Арена Армеец" в София на 24 ноември. Това съобщи сайтът Werock, позовавайки се на съобщение от организаторите "Sofia Music Enterprises".

Концертът им в столицата  ще бъде част от турнето на бандата "Тhe Purple Tour" за промотиране на новия им албум "The Purple Album". Стартира от края на май в Северна Америка и ще продължи там поне до средата на август, като първият им концерт ще е на 28 май във Вашингтон.

През есента бандата ще поеме и на европейска обиколка, като една от спирките им за щастие ще бъде в София. На 24 ноември в зала „Арена Армеец“ ще се състои първият самостоятелен концерт на Дейвид Ковърдейл и компания от години насам у нас, пише offnews.

Първото гостуване на Whitesnake в България е през 1997 г. (в София), след това през 2003 г., на стадион "Академик" в столицата. През лятото на 2006 г. изнасят концерт в Каварна, а на 4 юли 2008 г. свирят отново в София, заедно с друга световно известна рок банда, Def Leppard.

Билетите за концерта ще бъдат на цени от 60 до 120 лева, като продажбата им стартира на 17 април (петък) от 10:00 ч. Всички билети, закупени през първите 10 дни от 17 до 26 април включително, ще са на промоционална цена с 10 % отстъпка.