"Апокалиптика" превзема "Античния" в Пловдив отново след 16 години

Шоуто на финландците ще е най-скъпото, организирано до този момент

16 години след големия си концерт в Пловдив, "Апокалиптика" се завръщат в Града под тепетата за петата годишнина на Sounds of The Ages .

Финландските звезди превземат сцената на Античния театър на 18 септември. Голямата новина съобщи на специална пресконференция един от основните организатори на музикалния форум Васил Върбанов.

Шоуто на финландците ще е най-скъпото, организирано до този момент. За годишнината искаме да хвърлим мост към традициите. През 1999 година гостуването на бандата беше в контекста на "Пловдив – Европейски месец на културата". Днес вече говорим за Пловдив – Европейска столица на културата, посочи Върбанов, цитиран от рlovdiv.topnovini.bg.

В началото на следващата седмица ще бъдат обявени цените на билетите за "Апокалиптика", които, по думите на Върбанов, ще са доста по-ниски от тези на големи концерти у нас.

"При всеки случай няма да пуснем билети от 100/120 лева", категоричен бе Върбанов.

Той разказа още, че в момента вървят преговори с останалите две групи, тъй като амбицията тази година е форумът на Античния театър да е от три концертни вечери.

За първи път и рекламата ще е по-мащабна – ще се появят статии в големи европейски печатни издания и специализирани сайтове. Предстоят и разговори с пловдивската интелигенция за съпътстваща програма.

Първото издание на Sounds of The Ages бе през 2011 година, когато спектакълът на Таря Турунен и барабаниста Майк Терана с Филхармонията предизвика истински фурор. Само година по-късно на сцената на Античния театър пловдивчани видяха Фиш и ANATHEMA. Последните заснеха своето историческо шоу и го издадоха на blu-ray и DVD.

През септември 2013 пък в Пловдив пристигна супергрупата ASIA. През 2014 година британската институция PARADISE LOST също засне историческия си първи концерт с оркестър и привлече стотици фенове от цяла Европа.