Тото Кутуньо: Надеждата е лекарството, от коeто всеки има нужда

Легендарният певец ще зарадва българската публика с концерт в София на 31 март 2015

„Надеждата е онова необходимо лекарство, от което всички ние имаме нужда. Ако не беше надеждата, която ми вдъхваха моите приятели и близки, майка ми, моят прекрасен син Нико, никога нямаше да се преборя с коварната болест. Но се преборих. Така че надеждата не бива да се губи. При никакви обстоятелства. Казвам го, защото съм го преживял”. Това разкрива за световните медии популярният италиански певец Тото Кутуньо.

Музикалната легенда ще зарадва за трети път българската публика през пролетта на 2015, след като включи страната ни в годишното си световно турне. Още по време на тайнственото си посещение в София тази пролет той обеща, че ще се върне. Половин година по-късно датата вече е ясна – 31 март 2015 г., НДК.

Кутуньо не вярва, че има някаква формула за хубавата песен: „ Всичко е химия, сантименти, емоция. Но в изкуството трябва да си максимално искрен и честен. Вярно, „Италианецът” стана емблематична песен. Тя някак се отдели от мен и заживя свой собствен живот. Където и да отида по света, навсякъде я знаят и пеят. В рефрена й първоначално мислех да изпея „Оставете ме да мечтая!“. Защото когато пея, аз наистина мечтая. Това е голямата цел на всеки артист - да пресътвори своите съкровени мечти в изкуството, с което се занимава. Това са неговите емоции, чувства, надежди и болки. И любови. Кой знае, може пък след време да напиша песен, провокирана от емоциите ми в България”, казва той в интервю по време на гостуването си за общия концерт с Ал Бано и Умберто Тоци през 2013 г.

Дали тази песен е вече факт, ще разберем на 31 март. Кутуньо ще пее заедно с оркестъра на Софийската филхармония и своя бенд. Билетите са вече в продажба на цени от 40 до 120 лв.