Крисия - първа в интернет класация за Евровизия

Песента на Крисия, Хасан и Ибрахим 'Планетата на децата' води с 19,24% и 4473 гледания пред останалите 15 клипа на другите държави участнички.

Талантливата Крисия Тодорова, заедно с близнаците-пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови, достигна лидерска, направена в интернет преди истинското състезание на детската Евровизия в Малта.

В този сайт песента на Крисия, Хасан и Ибрахим “Планетата на децата” води с 19,24% и 4473 гледания пред останалите 15 клипа на другите държави участнички. Много близо до нас - с 4271 гледания и 18,37%, е песента на Украйна, която се изпълнява от момичешкото трио Sympho-Nick.

На трето място е Черна гора, която има 9,88%, следвана от Русия с 9,78%. След това интересът към песните на останалите държави спада рязко. Гласуването е в сайта wiwibloggs.com, който публикува новини не само от детския песенен конкурс, но и от голямата Евровизия.

“Финалът на журито” е в петък, ден преди истинското състезание на 15 ноември, събота. В петъчната вечер участниците излизат на сцената като на генерална репетиция. На практика тази вечер не е точно репетиция, защото журито гледа и гласува. Оценката му ще бъде прибавена към вота на публиката, която ще гласува на живо в събота. Последният път, когато България участва в детската Евровизия, беше през 2011 г. в Ереван. Там Иван Иванов изпя песента “Супергерой”.