Легендарната Тори Еймъс с първи концерт у нас

Уникалната Тори Еймъс ще гостува това лято в България.

Тя пристига по покана на EventEase за своя първи концерт у нас, който ще бъде на 20 юни, в Зала 1 на НДК в столицата.

Читателите на списание Rolling Stone определят Еймъс за един от петте най-добри изпълнители на живо в света. За гърба си в своята 20-годишната си кариера певицата може да се похвали с безброй професионални музикални проекти, 13 студийни албума, над 12 милиона продадени копия, 13 световни турнета, над 1000 уникални концерта и собствен музикален лейбъл: Transmission Galactic.

Тори Еймъс е от малкото алтърнатив-рок артисти, ползващи пианото като основен инструмент. Именно благодарение на умелото и изкушаващо преплитане на звука на пианото със своя глас, Тори създава уникални акустични кавъри на паметни рок парчета като Smells Like Teen Spiritна Nirvana, Karma Police на Radiohead, Losing My Religion на R.E.M и др.

Гостуването на блестящата музикантка в София е и част от европейското й турне, по време на което ще представи новия й самостоятелен албум Unrepentant Geraldines. Очаква се той да излезе на 12-ти май тази година. Със свои концерти Еймъс ще премине през Ирландия, Англия, Франция, Германия, Белгия, Швейцария, Холандия, Русия, Румъния и др.

Билетите за концерта на Тори Еймъс в София са в продажба в билетния център на НДК, онлайн и в мрежите на Eventim.bg и Ticketportal.bg на цени от 40, 50 и 60лв.