Емиграционните препънаха Б.Т.Р. за турне в САЩ

"С голямо недоумение ви съобщаваме, че турнето на Б.Т.Р. в САЩ няма да се състои през март 2014 г. поради отказ на визи", написаха вчера музикантите във Фейсбук страницата си.

По план Б.Т.Р. трябваше да изнесат 5 концерта в зали в САЩ през март - в Сан Франциско, Лас Вегас, Ню Йорк, Чикаго, Детройт и Тампа.

"Все още чакаме официалното писмо, за да разберем мотивите и да обжалваме, но каквито и да са те, отказът е абсурден", пише още в профила на групата. "Реално виза още не е отказана. Тамошните емиграционни служби се нуждаят от повече информация, за да дадат разрешение за провеждане на концерти. Едва след това Б.Т.Р. ще кандидатстват за виза", обясни организаторът на концерта Орлин Иванов.

Писмото с допълнителните условия, необходими за разрешението, ще пристигне до дни при адвокат, който групата е наела в САЩ. "Просто процедурата е бавна, а първият концерт в САЩ трябваше да е другата седмица, затова засега се отлагат. Но тези в Канада остават", каза още Иванов. Б.Т.Р. са получили визата си от канадското посолство още в началото на февруари.