​Българи в Цюрих и Женева гледат "Емигранти" на театъра на армията

Това са поредните спирки в европейското турне на актьорите Милен Миланов и Александър Дойнов

Актьорите Милен Миланов и Сашо Дойнов, които вече трети сезон играят „Емигранти“ в Театър „Българска армия“, ще зарадват публиката в Швейцария. След препълнените салони във Виена, Линц, Братислава и Лондон, следващи спирки в европейското им турне са Женева - 4 ноември 2016г. /петък/ и Цюрих на 5 ноември 2016г. /събота/.

Гостуването на актьорите е по покана на посланика на България в Швейцария – Н. П.р. госпожа Меглена Плугчиева.

Освен брилянтната игра на Милен Миланов, в ролята на политемигранта АА, и Александър Дойнов - гастербайтерът ХХ, с която актьорите печелят сърцата на публиката, сюжетът на пиесата е актуален и днес. Режисьорката Диана Добрева споделя, че текстът, написан преди повече от 40 години от Славомир Мрожек, е дълбок и болезнено откровен разговор. Той засяга темите за свободата, добротата, благородството, прошката и Бог, за нуждата от нежност, близост и топлота, които винаги са вълнували човека.

Еднa от последните дестинации на европейското турнета на „Емигранти“ беше Лондон. Там оценка за спектакъла даде Н. П.р. Константин Димитров, посланик на България в британската столица: „Превъзходна игра на актьорите. Прекрасен прочит на текста. Дълбоко гмуркане в проблема на емигранта. Благодаря Ви за драматизма и прекрасното чувство за хумор, което сте вплели в този тежък за човека проблем. Да живееш далеч от близките хора, от семейството, от родината.“

Представлението бе посрещнато много добре и във Виена, и с респект от Н. П.р. госпожа Елена Шекерлетова, с която творческият екип на „ЕМИГРАНТИ“ проведе изключително вълнуваща среща.