Филми на Шон Пен, Клуни и Бардем - "холивудските провали" на 2015

Лидерство в класацията държи комедията с Бил Мъри, която може да видите на "Киномания"

Филми със холивудските звезди Джордж Клуни, Джони Деп, Брадли Купър и Шон Пен са сред провалите на Холивуд тази година, съобщава "Ройтерс", цитирана от БТА.  Това показва класацията на списание "Форбс", изготвена на базата на разликата между бюджет и приходите от филма до 18 ноември.

На първо място е комедията "Rock the Kasbah: Добре дошли в Афганистан" с Бил Мъри с 2,9 милиона долара печалби при 15 милиона долара бюджет. Филмът, който в момента може да бъде видян в програмата на "Киномания", разказва за изпаднал музикален мениджър, който се залавя с кариерата на дете звезда от версията на "Мюзик айдъл" в Афганистан и има зашеметяващо ниските 8% положителни ревюта в агрегатора за отзиви Rotten Tomatoes.

Втори е трилърът "Стрелецът" с Шон Пен и Хавиер Бардем, който не успя да привлече публика в киносалоните и остана с приходи 10.7 милиона долара при бюджет 40 милиона долара. Трети е "Хакер" с Крис Хемсуърт.

Джордж Клуни не успя да изстреля в орбита футуристичния филм "Утреландия". Приходите от филма са 209 милиона долара, но бюджетът е 190 милиона, без да се вземат предвид разходите за рекламата. Филмът е 14-ти в класацията.