​Клаудия Кардинале: С Ален Делон не станахме любовници, а само митични приятели

Актрисата не за първи път участват в дебют на млад режисьор

С Ален Делон можехме да сме любовна двойка, но станахме митични приятели. Това разказа Клаудия Кардинале пред журналисти в сряда по обед.

Тя е у нас за премиерата на новия си филм "Имало едно време един уестърн".

"Не за първи път участвам в дебюта на млад режисьор", обясни тя за Борис Десподов - човекът, който прави филма с нея.

Снимките на филма “Имало едно време един уестърн” (Twice Upon a Time in the West) са продължили шест седмици между пустинята Табернас в Южна Испания и домът на Клаудия Кардинале в Париж. Във филма освен италианската кино-легенда участват и: Диана Паскалиева, Алекс Брендемюл, Франсес Гарридо, Пепе Фонда, Лаура Конехеро, Красимир Иванов, и Лoрънс Бъртън.

Лентата разказва историята на Мила, която бягайки от садистичния си съпруг, попада в призрачен град, някъде в пустинята. Сюрреалистичният пейзаж е служил някога за декор на филмите на Серджо Леоне и местните жители живеят все още в сянката на старите уестърни. Мила намира работа, като домакиня в къщата на мистериозна възрастна жена и много скоро открива, че работи не за друг, а за самата Клаудия Кардинале. Между двете жени се ражда приятелство и те намират сили да се изправят срещу наближаващата опасност. Скоро се появяват романтичен каубой и мистичен индианец и границата между реалността и фикцията започва да избледнява, а когато се появява злодеят всичко става като на кино.

Филмът е произведен от компанията Артхаус Блокбастърс с финансовата подкрепа на ИА Национален Филмов Център в копродукция с Българската Национална Телевизия и Аудиовидео Орфей. Дистрибутор на филма за България е компанията Синескоп.

С филма си „Коридор номер 8" /2008/ Борис Десподов попада и в десятката на най-добрите филми (създадени след 10-ти ноември 1989 година) в новия проект на БНТ „Лачените обувки на българското кино – документалните филми”. В същата десятка е и другият продуцент и съсценарист на филма, Андрей Паунов с филма си „Георги и пеперудите" /2004/, който е и най-награждавания български документален филм за всички времена.

От 9-ти октомври филмът ще се завърти в кино-салоните на:

Дом на киното - София

Евро Синема - София

Кино Одеон - София

G-8 Cinema - София

Cinema City МОЛ София - София

Cinema City МОЛ Парадайс - София

Cine Grand София - София

Cine Grand София Ринг МОЛ - София

Фестивален и Конгресен Център - Варна

Cinema City - Пловдив

Cinema City - Бургас

Cinema City - Русе

Премиерата на филма се реализира:

Под патронажа на Посолството на Република Италия в София