Похвално: Наш студент от САЩ възроди селско читалище

Наско решава да възроди традицията на представленията и започва инициативата, заедно с доброволци от Америка

Атанас Атанасов, който живее в САЩ, възроди селско читалище.  Той разбира за рушащата се театрална зала в първомайското село Татарево и решава да събере доброволци и средства, за да бъде възстановена. Година, след като идеята се заражда, младежът вече е на финалната права за осъществяването на своята мечта, показва репотраж на ТВ7.

Наско заминава за САЩ, за да учи икономика и политология. По-късно записва актьорско майсторство в Холивуд. Ваканцията миналото лято решава да прекара в родното си село Татарево. Тогава посетил местната библиотека и открил, че в сградата се намира и театрална зала.  В залата, която половин век се криела зад прашни врати и изпочупени прозорци, Наско решава да възроди традицията на представленията. Тогава започва инициативата "От нищо нещо" в САЩ и набира средства и доброволци от Америка за ремонта на сградата.

През последния месец в читалището кипи усилен труд на доброволци, сред които и този на Дейвид Ростън от Холивуд.  "Това е една интересна история, която се случва в България, но проблемът го има и на други места по света и смятам, че културата трябва да се запази. А за Наско мога да кажа, че е човек със страхотна визия и ме вдъхнови да се присъединя - както аз, така и други хора", казва Ростън. Сега доброволците от Америка са решили да възродят и други забравени театри в България.