Татяна Лолова: Преметнах жълтата преса, която никога не познава от какво съм болна

Тази вечер актрисата и колегите й представят филма Бартер

"Много съжалявам, но жълтата преса никога не може да познае от какво боледувам и пише каквото си иска. Тази година бях действително болна, но журналистите пък не разбраха. Възстанових се благодарение на съпруга си и на жената, която 20 години се грижи за мен". Това заяви пред БНТ вечно усмихнатата актриса Татяна Лолова. Тя се пошегува, че вестници, които са цветни и греят в жълто като слънцето постоянно я разболявали без дори да й се обадят и да я попитат как се чувства, след като са толкова загрижени иначе за здравето й.

Тази вечер тя, заедно със звездна плеяда от големи български актьори ще даде старт на четвъртия сезон на Пътуващото лятно кино с БНТ 1 премиерен филм. Националната телевизия открива четвъртия сезон на една от най-вълнуващите си кампании с прожекция на новия филм на режисьора Атанас Киряков „Бартер". Началото ще бъде даде в 21:00 часа на Лятната естрада в Борисовата градина в София, а входът е свободен.

„Бартер" преплита във вълнуваща история съдбите на обитателите на едно рибарско селище и пресъздава живота им с техните радости и тъги. Главната женска роля е поверена на неповторимата Татяна Лолова, която играе незрящата Флора, а мъжката - на нашумелия Филип Аврамов, чиито герой се казва Хиндо и вярва, че всичко в този живот е въпрос на бартер - с хората, или с Бог. В лентата участват и други звездни актьори - Владимир Пенев, Койна Русева и Михаил Мутафов. Лентата е продължение на документалния филм „Омагьосан от морето" на Атанас Киряков и е съвместна продукция на БНТ и Националния филмов център. Сценаристи са Юрий Дачев и Атанас Киряков, а музиката е на Теодосий Спасов.