Митко Щерев поиска от Рашидов "музикална полиция"

Задачата й ще е да проверява из цялата страна как и доколко се спазват изискванията и разпоредбите на Закона за авторското право

Известни български певци и музиканти представиха днес пред министър Вежди Рашидов вижданията си за промени в Закона за авторското право и сродните му права, съобщиха от Министерството на културата.

Сред направените предложения бе засилването на контрола за спазването на закона в търговските и туристическите обекти. Митко Щерев препоръча създаването на „музикална полиция” – специализирано звено, което да проверява как и доколко се спазват разпоредбите. "Нека помислим... за създаването на едно специализирано звено или инспекторат от поне от 10-12 души, това звено би могло даже да се казва и музикална полиция, а в задачите му ще е да проверява из цялата страна как и доколко се спазват изискванията и разпоредбите на Закона за авторското право", посочи популярният композитор.

Рашидов обеща да бъде сформирана работна група, която да обсъди предложенията и конкретните текстове за бъдещи изменения в Закона.