Хористът от „Йоан Кукузел” готви "#ПейWithMe" на Вежди Рашидов

В социалните мрежи тенорът Георги Петров разкритикува отношението на Министерство на културата към българските певци и артисти, като определи ниските хонорари като подигравка

Хористът от „Йоан Кукузел” готви "#ПейWithMe" на Вежди Рашидов. Акцията се организира във Facebook и призовава за оставката на министъра на културата Вежди Рашидов.

Острите критики в социалните мрежи достигнаха своя пик след изказванията на Вежди Рашидов пред БТВ. Той не пожела да коментира казуса с тенора Георги Петров, който бе изгонен от православния хор „Йоан Кукузел”. „100 лева ще му дадем, да се успокои и да не пее, ако може”, заяви културният министър в ефира.

В социалните мрежи тенорът Георги Петров разкритикува отношението на Министерство на културата към българските певци и артисти, като определи ниските хонорари като подигравка. А по повод изказването на министър Рашидов заяви: "Аз не съм обиден, аз съм омерзен".

Организаторите призовават: "Уважаеми данъкоплатци, нека дарим 100 лв. на министър Вежди Рашидов, за да се успокои и да си ходи, защото песента му е изпята. Всеки е добре дошъл да дари 1, 2 или 5 стотинки в шапката за министъра." Демонстрацията #ПейWithMe ще се състои утре вечер пред Министерство на културата в столицата и организаторите призовават да се включат българските артисти, художници и музиканти.