Президентът удостои с ордени доказани медици и дейци на културата

Орден

Президентът Росен Плевнелиев връчи ордени "Стара планина" и "Св. Св. Кирил и Методий" за заслуги в областта на културата, образованието, науката, изкуството и медицината, съобщават от пресслужбата на държавния глава.С орден „Стара планина” Росен Плевнелиев отличи акад. Петя Василева за приноса й в българската наука и областта на офтамологията и доц. д-р Атанас Щерев за заслугите му в областта на репродуктивната медицина.

С орден „Св. Св. Кирил и Методий“ огърлие бе отличен Теодосий Спасов за особено значимите му заслуги в областта на културата.

Орден „Св. Св. Кирил и Методий“ първа степен Плевнелиев връчи на Ана Бакалова за големите й заслуги в областта на културата и изкуството и на проф. д-р Меглена Ачкова за големите й заслуги в областта на образованието и науката.

Росен Плевнелиев заяви, че за него е чест в качеството му на държавен глава да използва конституционното си правомощие да отличи изключителни български професионалисти, които са се утвърдили като безспорни авторитети в страната и в света.

По думите му, в продължение на десетилетие те дават своя принос за развитието на културата и медицината и допринасят за утвърждаването престижа на родината ни по света.