"Госпожа стихийно бедствие" се прицели в рекордите "Гинес"

По думите на културния министър Стоянка Мутафова е истинско чудо, достойно за рекордите

Културният министър Вежди Рашидов заяви своята готовност да подкрепи официалното писмо, което Съюзът на артистите в България ще изпрати в централния офис на Книгата на рекордите "Гинес" с молба неуморната „Госпожа стихийно бедствие“ официално да бъде вписана в "Гинес" като най-дълго време играещата на театрална сцена актриса в света.

Това стана ясно днес, след среща на Рашидов с голямата българска актриса Стоянка Мутафова, която беше специален гост в министерството на културата. В кабинета си министърът прегърна сърдечно и разцелува Царицата на комедията, като й пожела още дълги години тя да е все така активна, жизнена и енергична и да ни радва от сцената и от телевизионния екран с великолепния си талант, чар и младежки дух.

„Нашата велика Стоянка Мутафова наистина е достойна да бъде в Книгата на рекордите "Гинес", тя е истинско чудо и е без конкуренция, да ни е жива и здрава! Неслучайно е любимка вече и на няколко поколения българи!”, изтъкна още министър Вежди Рашидов.

Голямата ни актриса благодари за пожеланията и сподели, че е много признателна и за получената най-престижна и висока награда на Министерството на културата - „Златен век” с огърлие, с която тя бе удостоена на 90-тия си рожден ден. Стоянка Мутафова пожела и успешен нов мандат на министър Вежди Рашидов, като специално го помоли Министерството на културата да полага и занапред колкото се може повече грижи за българския театър.